El 17 de desembre del 2005 s'aprovà el conveni de col·laboració per a la construcció d'una pista coberta d'atletisme, firmat al Consell Superior d'Esports, a Madrid.L'Ajuntament de Sabadell va convocar un concurs per a elaborar un projecte arquitectònic que finalment van guanyar els arquitectes Mario Corea i Lluís Morán.

Les obres de construcció de la instal·lació van començar a mitjans del 2006. La construcció de l'edifici comportà una inversió de més de 12.327.000 d'euros finançada per l'Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, dels quals n'aportà 4,6, i el Consell Superior d'Esports del govern espanyol.

La instal·lació té una superfície total de 12.700 m² i una capacitat per a 2.500 persones. L'edifici destaca per la lluminositat i per la seva adaptació a les dificultats topogràfiques del terreny. Per sota de la pista, hi ha un soterrani amb els vestidors, una recta de 60 metres i un fossat per als salts horitzontals. La construcció de la pista coberta d'atletisme es complementà amb actuacions de millora de l'entorn de la instal·lació finançades pel Fons Estatal d'Inversió Local. Paral·lelament a la finalització de les obres, es va fer un concurs públic destinat a les empreses especialitzades per a l'adquisició de la pista atlètica i tot el material esportiu que forma part de l'equipament.

La Pista es va inaugurar el 26 de setembre de 2010 amb una cursa de relleus popular, l’esdeveniment va aplegar un miler de persones.